Coming out verhalen

Iedere homo en lesbo heeft zo zijn of haar coming out verhaal. Bij de een ging het moeiteloos, maar bij de ander was het een lastiger proces.

Deel je coming out verhaal op dit platform en laat weten wat komt kijken bij een coming out, hoe het is gegaan en wat de impact is!

mijn coming out(s)


15 jul 2012 00:28

Ik ben een meisje uit noord Holland. Ik ben 18 en ben nu ongeveer 3 jaar uit de kast. Ik wist mijn hele leven eigenlijk al dat ik op meiden viel maar had dat niet echt door. Op de basis school hoorde ik nooit echt bij de meiden maar was ik altijd met de jongens. Jongens waren altijd me beste vrienden. Toen ik rond de 11 was ging ik puberen en tja dan snappen meiden je toch beter als het over je bh maat gaat. Vanaf dat moment trok ik wat meer op met meiden en kreeg ook echte vriendinnen. In die tijd kreeg ik ook echt verliefde gevoelens. Maar ja als je nog nooit verliefd ben geweest hoe kan je dan weten dat dat is wat je voelt. Op mijn 12de leerde ik een meisje kennen die ik echt heel leuk vond. Hoe zij op mij reageerde dacht ik dat het wederzijds was . Het werd eerst me beste vriendin en pas een jaar later hadden we voor het eerst gezoend. Maar alles moest geheim blijven. Mijn moeder had wel door dat we wat hadden en vroeg er wel eens naar. Haar heb ik het toen vertelt. En zo verder in de familie . Iedereen reageerde eigenlijk heel normaal. Dus rond me 13de wist mijn familie het al. Op een gegeven moment (half jaar later ong.) deed mijn vriendin heel vaag tegen me en afstandelijk. Dag later heb ik nooit meer wat van der gehoord. Ik had zoveel vragen ! Maar als ik haar tegen kwam deed ze net alsof ze me niet kende. Ik zie der nog regelmatig en ze doet nog steeds alsof er nooit wat gebeurt is. 

Op school wist niemand het van mij en dat wilde ik graag zo houden. Tot ik iemand had vertelt dat ik met een meisje had gezoend. Iedereen wist het op school en ik werd er mee gepest. In die tijd was er nog veel meer aan de hand maar uiteindelijk werd ik van school gestuurd. Ik had me voorgenomen om het op die school aan niemand te vertellen. Uiteindelijk heb ik het wel aan een aantal leraren vertelt. Zij hebben mij gesteund en accepteerden het . In die tijd heb ik het ook tegen me vriendinnen gezegd en niemand die er raar op reageerde. Een aantal van mijn vriendinnen hadden ook al door gehad dat ik toen met een meisje een relatie had. Veel van die meiden zaten bij mij in het team met sporten. Daar kregen wij een nieuwe trainster die een relatie had met een vrouw. Op een een of andere manier zie ik mensen die uit de kast zijn als een soort voorbeeld. Met haar heb ik gesprekken gehad en het zo aan al mijn team genoten vertelt. Ook ging ik in die tijd werken en leerde steeds meer mensen kennen die lesbisch homo of bi waren. Op mijn werk heb ik het niet lang geheim gehouden omdat ik dat als een nieuw soort wereldje zag. Er waren er een stuk of 5 daar waarvan iedereen het wist. Toen wilde ik het ook niet meer geheim houden en heb er altijd open over gepraat. Vanaf die tijd was ik eigenlijk helemaal uit de kast. behalve op mijn school maar dat was ook veiliger voor mezelf (multiculti school). Ik had altijd gehoopt dat als iedereen het zou weten er dan iets zou veranderen. Dat is ook zeker gebeurt. Tijdens het stappen kan ik lekker kijken waar ik wil zonder dat me vrienden me raar aan zitten te staren. En als ik met een meisje sta te zoenen vinden hun dat ook geen probleem.
Meiden die nu met dezelfde dingen in de knoop zitten als ik ooit zat komen naar mij toe met vragen. Nu ben ik hun voorbeeld zeg maar. Er zijn veel meer mensen homoseksueel als dat ik ooit gedacht had in mijn omgeving. Ik ken er zeker 10 waarvan ik het weet maar die blijven voorlopig nog wel in de kast zitten. 
Op dit moment ben ik heel blij dat ik gewoon mezelf kan zijn. ik heb ooit 1 negatieve reactie gehad van een christelijk persoon maar die kan niet op tegen de 1000 positieve reacties!
dit was mijn coming out(s) verhaal Je mag me gerust een privebericht sturen.
KRO Respect
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.