Coming out verhalen

Iedere homo en lesbo heeft zo zijn of haar coming out verhaal. Bij de een ging het moeiteloos, maar bij de ander was het een lastiger proces.

Deel je coming out verhaal op dit platform en laat weten wat komt kijken bij een coming out, hoe het is gegaan en wat de impact is!

Mijn comming out


1 apr 2012 21:51

Mijn comming out

Op het moment dat ik andere gevoelens kreeg en ik niet precies wist wat die gevoelens waren begon ik steeds meer in de knoop te raken met mezelf.

Het is gek als je niet meer weet wie je zelf bent. Vooral omdat ik eerst altijd zelfverzekerd was en wist wat ik wilde en totaal niet met gevoel bezig was. Ik had overal lol in en het maakte niet uit wat andere mensen van me dachten.

Ik kwam met allemaal vragen, en dan nog niet eens op het homoseksuele gebied. Ik heb meerdere vriendjes gehad en heb het altijd leuk gevonden met jongens. Meer omdat ik steeds ongelukkiger werd en niet snapte waarom. Misschien was het ook een tijd waarin ik eigenlijk steeds meer mezelf kon zijn en dus steeds meer gevoelens kon uiten vanuit mezelf.  Het is eng als je dan merkt dat je verandert. Een paar weken later zat ik in de trein en er zat een heel mooi meisje tegenover mij. Ik kreeg meteen een rood hoofd en snapte eigenlijk niet meteen waarom. Dus ik keek de hele tijd op mijn mobiel, maar ik voelde dat ze me aankeek. Dat was het moment dat ik dacht, waarom ook niet.. Dus ik keek haar aan en ze glimlachte. Ik keek natuurlijk meteen weer op mijn mobiel en durfde niet meer te kijken. Jammer genoeg was dat moment snel voorbij want ze moest de trein uit. Ze stond op en gaf me een knipoog. Mijn hoofd sloeg een beetje op hol.. Ik kon niet geloven dat ik dat leuk vond.

Na een paar dagen ging ik op het internet kijken naar meer informatie over lesbies. Ik kwam meteen op een website met een lijst van lesbische films en tv shows. Nieuwsgierig als ik was begon ik met de serie ‘The L Word’. Mennn ik raakte verslaafd aan die serie. Iedere keer als een aflevering keek, voelde ik me om mijn gemak en begon steeds meer te begrijpen waar alle enge en onbekende gevoelens vandaan kwamen.

Alleen ik kon het met niemand delen. Ik ben een persoon die graag overal open over is en op het intieme gebied kan je goed met mij praten. Toch durfde ik het met niemand er over te hebben. Wat als ze het raar vinden?

Later begon ik me zelf steeds meer te begrijpen en wou het graag mijn beste vriend vertellen. Diezelfde dag kwam hij bij mij logeren, en ik merkte dat hij mij een beetje vreemd vond doen. Ik was natuurlijk zenuwachtig.. Ik heb wel 4 keer gedacht.. oké.. Nu moet ik vertellen dat ik met iets zit.. Maar het lukte niet. Dus ik stelde voor om een serie te kijken die ik heel leuk vind ‘The L Word’ natuurlijk. We gingen die serie kijken, maar hij had niks door volgens mij. Hij legde niet meteen de link naar mij.

In de avond lagen we in bed en ik was heel stil. Dus hij vroeg waarom ben je zo stil. Ik kreeg tranen in mijn ogen en vertelde dat ik niet zeker wist of ik ook op meisjes viel. We hadden het die hele avond over gehad en het was een emotioneel gesprek. Alle gevoelens kwamen naar buiten, en voor mij was het echt een opluchting. Hij reageerde heel normaal en probeerde mij te helpen. Vanaf dat moment had ik iemand om mee te praten, en hoefde ik niet meer alles voor mezelf te houden. Nog steeds wist ik niet zeker of ik op vrouwen val, ik vond dat ik dat pas zeker kon weten als ik echt iets met een vrouw had gedaan. Daarom had ik me ingeschreven op een datingsite. Helemaal niks voor mij, maar ik durfde het niet via een andere weg. Daar ontmoete ik een heeel leuk meisje en super aardig ook. Met haar kon ik heel erg goed praten.

 

Nog steeds zat ik niet goed in mijn vel, en mijn beste vriendin merkte dat overduidelijk. Ik had steeds minder zin om wat leuks te gaan doen. Zij snapte er niks van en onze vriendschap stond op het spel. Ik begon een gesprek en het eindigde met ‘Val je op meisjes?’. Ik zei ‘ja ik denk dat ik op meisjes val’. 2e opluchting was er uit! :D Ze vond het helemaal niet vreemd.

Na ongeveer 2 maanden chat contact met het leuke meisje hadden we afgesproken en later hebben we nog een date gehad. Ik was totaal niet mezelf, ik was opeens heel verlegen. Er stroomde zoveel gevoelens door mijn lichaam dat ik er helemaal stil van werd. We hadden gezoend, en toen wist ik het zeker ‘Ik val op vrouwen’. Die zoen was zo prettig en duurde zo lang! Jammer genoeg was dat later niks geworden. Maar ik raad het echt aan om er met iemand over te hebben die de zelfde gevoelens heeft. Ze heeft me echt geholpen!

De volgende dag wilde ik het aan mijn ouders, broertje en zusje vertellen. Hierbij ook super zenuwachtig. We gingen met z’n alle een film kijken. En daar kwam het moment.. De aftiteling. Onee.. Iedereen ging meteen wat anders doen. Later had ik iedereen bij de tafel geroepen en toen zei ik ‘Ik val ook op vrouwen’. Ze reageerde heel normaal, en keken er niet raar van op. Blijkbaar hadden ze het al een beetje door.

In de tussentijd zijn alle enge gevoelens niet meer eng en ik heb het geaccepteerd. Nu een jaar later ben ik er nog niet helemaal 100% over uit of ik nou Bi of lesbies ben. Maar het maakt me niet uit. Je bent wie je bent en je wordt verliefd op een persoon. Als je maar gelukkig in het leven staat!

Ik ben er nu aan toe om het tegen iedereen te vertellen!

Bedankt voor het lezen van mijn ‘Story’. Laat een reactie achter en je mag gerust contact opnemen J

- Lonneke (19 Jaar)

Just.me.92@live.nl

KRO Respect
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.