Acceptatie of schijntolerantie?
Is homoseksualiteit echt geaccepteerd in Nederland of is dat slechts schijn? En hoe doen we het ten opzichte van de rest van de wereld? Heb je problemen met een homoseksuele lerares voor de klas en kijk je om als 2 mannen hand in hand over straat lopen?
Minister van OCW, Marja van Bijsterveld wil homovoorlichting op scholen niet verplicht stellen. En dat terwijl onder andere het KRO programma 'Uit de Kast' heeft laten zien dat vooroordelen diepgeworteld zijn en dat veel homo jongeren nog steeds moeilijk voor hun geaardheid uit durven komen. En begrijpelijk. Tweederde van hen wordt op de middelbare school na een coming out enorm gepest.

Aanpak schijntolerantie
Waar komt de schijntolerantie vandaan en hoe kan die het best worden aangepakt? En welke verantwoordelijkheid heeft de media? Deze en andere blijvend actuele thema's over homoseksualiteit worden aangesneden tijdens de homo thema-avond van de KRO en VARA, 'Flikker Op!'.
Zo licht Dick Swaab zijn theorie over de herkomst van homoseksualiteit toe en gaat Arthur Japin op onderzoek uit in Polen, vanaf augustus voorzitter van de Europese Unie. Hij zoekt daar antwoord op de vraag: hoe is het om als homoseksueel te leven in een land waar 80 % van de bevolking nog zeer negatief staat ten opzichte van homoseksualiteit? 

Flikker Op!, de homo thema-avond wordt gepresenteerd door Arie Boomsma en Claudia de Breij en werd uitgezonden op 4 augustus 2011 bij de KRO/ VARA op Nederland 3.

KRO Respect
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.