In  KRO’s Uit de Kast volgt Arie Boomsma jonge homo’s en lesbiennes bij hun coming out. Hoe reageren hun vrienden, familie en collega’s als ze vertellen dat ze homo/lesbo zijn?

Homoseksualiteit blijft bij de meeste jongeren een taboe. Uit onderzoek van de inspectie van het onderwijs bleek in 2009  nog dat de helft van de leerlingen van het voortgezet onderwijs meent dat je op school beter niet voor je homoseksualiteit uit kunt komen. KRO’s Uit de Kast is een multimediaal concept voor jonge homo’s, lesbiennes en hun omgeving om openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren. Op het forum van Uit de kast kun je als homo, als  twijfelaar, als familielid, als vriend(in), als geïnteresseerde dan ook terecht met je vragen, opmerkingen en verhalen hierover.

Zelf ziet Arie Boomsma de noodzaak van een platform voor deze groep jongeren: “De homo-emancipatie lijkt in Nederland voltooid, maar er heerst soms nog een tamelijk harde opstelling over homoseksualiteit.”

KRO Respect
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.